BLACK SOUL HORDE (release party), STEAMROLLER ASSAULT, CONVIXION, GAUNTLET @ AN club!!!

2013-11-21 20:00

BLACK SOUL HORDE (release party), STEAMROLLER ASSAULT, CONVIXION, GAUNTLET

 

- live at An Club - 21/11/2013

Πόρτες: 20:00
Έναρξη: 20:30
Εισιτήριο: 6 ευρώ
 


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ:

Οι BLACK SOUL HORDE είναι μία ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία μελών από ενεργές μπάντες της εγχώριας σκηνής όπως είναι οι Speedblow, Mahakala, Sun of Nothing, Engine-V και Nordor! Το ντεμπούτο album τους "Tales of the Ancient Ones", μόλις κυκλοφόρησε (14 Οκτωβρίου, 2013) από την No Remorse Records (Omen, Virtue, Dexter Ward, Masters of Metal, Medieval Steel), κι έτσι καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μπροστά σε ένα διαφορετικό κοινό από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει τα μέλη τους (λόγω και του χαρακτήρα της βραδιάς) κάνοντας ένα άνοιγμα σε πιο traditional heavy metal τοπία, όπως άλλωστε επιτάσσει και η μουσική κατεύθυνση που ακολουθούν σε αυτό τους το πόνημα.

Έχοντας πραγματοποιήσει την παρθενική τους εμφάνιση στο -πλέον θρυλικό- Up The Hammers Festival, Special Edition III, έναν μήνα πριν, στο πλευρό σχημάτων όπως οι Angel Witch (Βρετανία) και οι Lonewolf (Γαλλία), οι Αθηναίοι BLACK SOUL HORDE θα παρουσιάσουν (μαζί με κάποιες εκπλήξεις) όλο το υλικό του ντεμπούτο album τους, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στο '80s metal, διατηρώντας μία επική διάθεση και έχοντας ταυτόχρονα "δανειστεί" την φρεσκάδα New Wave of Traditional Heavy Metal σχημάτων όπως οι White Wizzard, Holy Grail και Enforcer.

Μερικές κριτικές του “Tales of the Ancient Ones”:

“Κομμένες οι μαλακίες, γιατί η δισκάρα κυκλοφόρησε ήδη! [...] Αυστηρά για αφοσιωμένους κλειστόμυαλους!”
[9/10] (Metal Hammer)

“Κρίνω πως δεν θα υπάρξει οπαδός του κλασσικού, εμπνευσμένου και καλοπαιγμένου heavy metal που ακόμα ασχολείται με το είδος, που θα ακούσει το “Tales of the Ancient Ones” και θα μείνει ασυγκίνητος.”
(Rockway.GR)

“Οι εικόνες του πολέμου, που τα βράδια σε κυνηγούν στα όνειρά σου, σαν αναμνήσεις μίας άλλης εποχής, ζωντανεύουν στο “Tales Of The Ancient Ones”.”
[4,5/5] (RockinAthens.GR)

“Ο δίσκος είναι πραγματικός οδοστρωτήρας, βαρύς κι ασήκωτος, μεστός και καλοδουλεμένος. Δε διαθέτει μπιχλιμπίδια, είναι απλός και άμεσος και σε κολλάει στον τοίχο με την έντασή του.”
[80/100] (RockOverdose.GR)

***

Βασανισμένοι από τις συνεχείς αποχωρήσεις μελών και τον θεό Κρόνο, οι STEAMROLLER ASSAULT επιστρέφουν στη σκηνή του An Club μετά από 1 περίπου χρόνο αποχής από την live δραστηριότητα, για να αποδείξουν για άλλη μια φορά πως είναι ότι πιο “ωμό και βρώμικο” έχει να επιδείξει η εγχώρια σκηνή. Σε ένα διάλειμμα από το studio, στο οποίο και βρίσκονται αυτό τον καιρό, ηχογραφώντας τον διάδοχο του “Raw & Filthy” του 2006, οι Αθηναίοι thrash/ speed/ rock'n'roll metallers STEAMROLLER ASSAULT, πιστοί στο δρόμο που χάραξαν από τα late '90s όπου και χρονολογείται η γέννησή τους, εγγυώνται πως θα αυξήσουν τη κατανάλωση αλκοόλ και θα δώσουν -και αυτοί- μία party αίσθηση στο event, διαδεχόμενοι στο stage τους συνεργούς τους στο speed-metal έγκλημα, Convixion...

***

Για τους CONVIXION δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το "Drink Metal" τους (χαρακτηρισμός εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι τους), αποτελώντας ένα "βρώμικο" υβρίδιο speed, thrash και classic metal, τους έχει φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων του εγχώριου -και όχι μόνο- heavy metal κοινού. Τα live τους είναι γεμάτα heavy metal-ική ενέργεια και πάθος, απόρροια της εμπειρίας που έχουν κερδίσει περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα και συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά festival όπως τα Long Live Metal Festival (Βέλγιο), Thrash Bash Festival (Βουλγαρία) και Metal Magic Festival (Δανία), ενώ άνοιξαν και τις εμφανίσεις των Σουηδών traditional metallers, Enforcer σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το εγχώριο underground heavy metal label, Eat Metal Records, μέσω του οποίου κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το 2010 αλλά και το πιο πρόσφατο "Black Magic Night" του 2011, οι CONVIXION παρουσιάζουν μια διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα χάρη στο τίμιο attitude τους και τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους που -δίχως άλλο- αποτελούν την επιτομή του party!

***

Την βραδιά θα ανοίξουν οι GAUNTLET, το νεοσύστατο traditional metal σχήμα από την Αθήνα, με ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό heavy metal των Judas Priest και των Iron Maiden και το epic metal των Omen. Οι GAUNTLET έχουν παρουσιάσει έντονη live κινητικότητα μέσα στον έναν μόλις χρόνο ύπαρξής τους, ανοίγοντας μεταξύ άλλων και την εμφάνιση των Σουηδών Air Raid στην Ελλάδα.